Da bi ostvario nadzor na Putu svile i oko njega, SAD još 1974. osmišljava tajni dokument kodnog naziva “NSSM 200”, nastao u “radionici” Henryja Kissingera uz potpis predsjednika Geralda Forda. U njemu stoji: “Tko kontrolira naftu, kontrolira države; tko kontrolira hranu, kontrolira ljude”.

 

Jedan od primjera kako udbo- boljševički novinari (ljubitelji žikine dinastije) olako objavljuju i lijepe ljudima etikete je istaknuti fizičar Davor Pavuna. Naime, možda i niste primijetili kako poneki novinari kažu »kontroverzni fizičar«! Što to znači? Znači li da je njegov zanstveni rad kontroverzan, neuspješan, neozbiljan ili je uzrok što je profesor Pavuna katolik i osebujna ličnost. U tom slučaju može za neke biti samo kontroverzna osoba što nema nikakve veze s njegovim znanstvenim i stručnim radom u što se novinari nimalo ne razumiju.

No jeste li od naših novinara ikada čuli kako je Stephen Hawking kontroverzan? Niste, ali samo zato što negira postojanje Boga i time jasno zaključujemo kako su novinari zadojeni ili još uvijek baštine neka socijalistička shvaćanja i vrijednosti. Nisi oni krivi pogleda li se situacija na pojedinim fakultetima gdje je umjesto znanosti i novih istraživanja u prvom planu ideologija i svjetonazor. Ustvari, recidivi prošlosti još su uvijek jako prisutni u obrazovnom sustavu što ima za posljedicu da je zagrebačko sveučilište na vrlo niskim razinama kvalitete. U prilog tome možemo istaknuti kako se diplome s fakulteta koji su rasadnici novinarstva moraju izvan Hrvatske nostrificirati.

Uzmemo li u obzir i privatne fakultete i učilišta na kojima se diplome jednostavno kupuju situacija je još lošija. Stoga nije čudno da se poput profesora Pavune medijski osuđuju i omalovažavaju i druge osobe poput Marijane Petir, Blanke Vlašić, braće Kovač, Marka Perkovića …. Interesantno je pri tome kako ih sve povezuje hrabrost u javnom iskazivanju svojih vjerničkih osjećaja. A velika i tiha većina hrvatskih građana nije uglavnom niti svjesna o čemu se radi!

 

Izvor: Hrvatski Glas Berlin

 

Komentari

komentara