Što sve može učiniti čovjek u odnosu na velike procese koji upravljaju današnjim svijetom? U koštac s tim pitanjem uhvatio se Davor Pavuna, ugledni svjetski fizičar sa švicarskom adresom, a podrijetlom iz Osijeka, koji je u Gradu na Dravi održao predavanje pod naslovom «Budućnost ekonomije: Orwelova farma ili ljubav u akciji».

Prema riječima profesora Davora Pavune kompleksnost suvremenih ekonomskih kretanja nije moguće objasniti bez pomoći modela suvremene fizike. Zato su, kaže, mnogi njegovi kolege fizičari dobro plaćeni posao pronašli u bankarstvu. Pavuna sam vrh toga sektora naziva bankaroidima, koji upravljaju svijetom i našim životima, a centar im je u švicarskom Baselu.

“To je jedna zgrada u Baselu, na rubu Švicarske i Njemačke, gdje se nalaze glavni šefovi, glavnih banaka iz cijeloga svijeta i gdje se kikići dogovoaraju kako će poslagati takozvane bankarske odnose. I razgovaraju se gore nego piljarice tu na placu. I to nama poslije daje odnose među valutama i sve druge svinjarije, koje naša takozvana politička hijerarhija uzima kao istinu o stvarnosti i onda Večernji, Jutarnji, HRT i razni kanali vam to pričaju kao realnost i stvarnost. A pušitelji humanoidi, koji se zovu puk ili narod, puše ovrhe. Dobro došli u Orwellovu civilizaciju faza 1”, kaže Davor Pavuna.

To su anomalije današnje svjetske ekonomije. Okolnosti u kojima živi čovječanstvo, uključujući i Hrvatsku, gdje javnost nema mogućnost doći do prave istine, ustvrdio je Pavuna, govoreći o takozvanim nevidljivim gremijima, koji, kaže, odluke donose arbitrarno, bez ikakve demokratske procedure, a koje utječu na živote milijardi ljudi.

“Kad će Talijani vratit 2 tiuće milijardi eura? Na sveto nigdarjevo, što bi rekli moji Zagorci. Na ovom je baziran dnevni život tzv EU. Ja jesam Europljanin, ja sam za Europu, ali ona mafija birokratska u Bruxellesu, ona mafija u Baselu, bankarska, koju zovem bankaroidi, to je totalna legalizirana mafija”,uvjeren je Pavuna.

To su teme o kojima treba govoriti i o kojima trebaju izvještavati mediji, a o njima u Hrvatskoj nažalost ne znaju ni najuspješniji ekonomisti, upozorio je, među ostalim, na svom osječkom predavanju, Davor Pavuna.

 

Izvor:STV

Komentari

komentara