Dok iščekujemo masovne napade klaunova, moramo se zabrinuto zapitati gdje je nestao Bob Dylan, zašto se danima ne javlja na mailove i na telefon niti se oglašava u javnosti otkako je dobio Nobelovu nagradu.

Što se s čovjekom dogodilo? Gdje je Robert Allen Zimermann? To je zagonetka koja muči švedski odbor za dodjelu Nobela. Dali su čovjeku Nobela za književnost, a on ni „a“ ni „be“. Ako se ne pojavi na dodjeli, ostat će bez 900.000 dolara, a moram priznati, meni žao novca. Iako je materijalno osiguran, nikad se ne zna, čovjek u tim godinama nije siguran, može mu sutra zatrebati kao Jeann Paul Sartreu, koji je odbio, pa ostao bez love, pa se predmislio, ali bilo je već kasno, diližansa s dolarima ode…

U poanti cijele priče – kako se toga nisam odmah sjetio – shvatio sam zašto se Dylan ne javlja. Pa čovjek je pomislio da dobiva spamove tipa – dobili ste milijun dolara na švedskom lotu, ili dva milijuna funti na britanskom, nasljedstvo iz Nigerije, pošaljite nam soj broj računa….jednostavno je brisao očajničke mailove odbora za Nobel misleći da su sve to spamovi…pomislio je da ga netko zeza, jer zaista je glupo jednom glazbeniku dati Nobela za književnost i tako ga potrošiti za ovu godinu, kad imamo tu jednog Tomića i slične zle klaunove…..

Zoran Vukman

 

Komentari

komentara