Kako to neki anti-hrvati odmah likuju kad postignu `još´ jedan plus na svom računu ukidanja Hrvatske samostalnosti ! Čestitaju si na postavljanju Ustavnih sudaca kao i na uspjehu postavljanja Predsjednika komisije za istraživanje Agrokorovih grijeha pa prijete već i samo Hrvatskim političarima na odgovornosti zaboravljajući da su pod Račanom počele makinacije u Agrokoru.

Hrvatski sabor je na sjednici u srijedu izabrao trojicu sudaca Ustavnog suda – Miroslava Šeparovića, dosadašnjeg predsjednika Ustavnog suda, Matu Arlovića, suca ustavnog suda i Gorana Selanca, zamjenika pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Šeparović i Selanec dobili su po 118 glasova, a Arlović 116.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a čestitao je putem twittera Goranu Selancu.
„Čestitke g.Selancu. Vjerujem da će unijeti novu dimenziju u rad Ustavnog suda ali i spriječiti pokušaj povratka HDZ-ovog Obiteljskog zakona.”, napisao je Bernardić.
Protiv predloženih sudaca u Hrvatskom saboru su bili Živi zid (Ivan Sinčić, Ivan Pernar, Branimir Bunjac) i Neovisni za Hrvatsku (Zlatko Hasanbegović, Bruna Esih, Željko Glasnović). Zastupnici Mosta, s iznimkom Mire Bulja koji je bio protiv, uoči glasovanja napustili su sabornicu.
Podsjetimo, Saborski Odbor za Ustav i Poslovnik, bez rasprave, predložio je Šeparovića, Arlovića i Selanca Hrvatskom saboru u srpnju ove godine s 11 glasova ‘za’ i jednim suzdržanim, onim Mostova zastupnika Roberta Podolnjaka. Mostov zastupnik Robert Podolnjak objasnio je suzdržanost. “Ni Most, a ni ja nismo imali prilike sudjelovati u oblikovanju tog konsenzusa, niti je netko od nas tražio suglasje oko ta tri kandidata”, rekao je Podolnjak tvrdeći tada da je bio na neformalnom dogovoru, ali je i naglasio da se tom prilikom govorilo o dva kandidata dok treći nije spominjan.
Izvor: narod.hr

Komentari

komentara