Ronaldo Luís Nazário de Lima, daleko poznatiji samo kao Ronaldo, ali onaj pravi, nepatvoreni, jedan jedini, brazilski, za mnoge nikada nadmašeni

Ne vjerujući vlastitim očima šokirani Bobby Robson držao se za glavu, mlađahni Jose Mourinho vrišteći je utrčao u teren, a Pep Guardiola s osmijehom od uha do uha i razrogačenim očima potrčao je među prvima u zagrljaj strijelcu.

Uzeo je loptu dva-tri metra unutar svoje polovice terena i onda je krenuo „show“. Potezali su ga za dres, gurali rukama i tijelom, podmetali noge, ali nisu ga mogli zaustaviti. Filigranski baratajući loptom u punoj brzini odvezao je slalom i potom matirao nemoćnog vratara

Na San Lazaru nastala je „ludnica“, na noge se digao cijeli stadion i obje klupe, kao da je svima bilo jasno da su svjedočili trenutku koji će se prepričavati desetljećima.
„Njegova igra je kao da zamolite Boga da vas učini najboljim nogometašem na svijetu i on vam ispuni želju. I još vas iznenadi dodatnim poklonom“, nadahnuto je napisao jedan od autora u Asu.

Čak je i legenda Real Madrida bila impresionirana.
„On nije samo jedan čovjek, on je jato ljudi“, izjavio je slavni Argentinac i nekadašnji napadač Reala Jorge Valdano.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

komentara