– Ovo doživljavam kao osobnu, moralnu zadovoljštinu i svih nas s liste gospođe Esih koji smo jasno artikulirali i u kampanji, ali i prije kao akteri hrvatskog javnog života, da je stvar civilizacijske higijene da ovaj trg ne nosi ime po osobi i simbolu jugoslavenske komunističke diktature, rekao je Hasanbegović.

– Moram izraziti zadovoljstvo s ovim potezom Milana Bandića i njegovu spremnost da se promijeni ime trga. Mislim da smo nadomak te velike odluke, koja se trebala dogoditi i ranije, ali ne mogu sakriti zadovoljstvo da se to sada događa. Mi smo rekli da je preimenovanje trga naš preduvjet da bismo krenuli u dodatne pregovore o sklapanju većine i nadam se da će nakon ovoga ti razgovori i biti pokrenuti, poručila je Esih.

Komentirao je i Drago Prgomet rekavši da je prijedlog na tragu onoga što je HDZ-ov gradski odbor tražio: – Da budemo jasni, to nije bio naš ultimatum i tek smo sad spremni za razgovore s gospodinom Bandićem oko eventualne suradnje kao partneri u gradskoj vlasti.

Bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova Miro Kovač rekao je kratko da podržava promjenu imena, ‘da se makne ime druga Tita’.

Ministar državne imovine Goran Marić je također zadovoljan:

– Odličan prijedlog da se mijenja ime tog trga. A načelno, tko može biti protiv takvog lijepog naziva.

Komentari

komentara