Analitikom desetine tisuća provaljenih mailova dostavljenih od Wikileaksa ustanovljeno je da u RH nema analitike. To je vidljivo kroz rad službi gdje se ne vidi rad koji bi se morao vidjeti u vidu istrage koje su neminovne po čitanju tih mailova. Isto tako i drugi ogranak službi, a to su režimsko-korporativni mediji. Mediji nisu analitičari, jer da jesu onda bi i oni analizirali mailove te onda ovo pisali i o tome govorili.

Mediji su potpuno prešutjeli sadržaj Wikileaks mailova vezanih za Hrvatsku. A nije da ih nema, ima ih relativno dosta. Zanimljive teme koje su se izdvojile su akcije interventnih snaga posvuda po svijetu koje kreću iz lokacija u Hrvatskoj što sad kad je ovako provaljeno predstavlja sigurnosni problem jer Hrvatska postaje potencijalna teroristička meta zbog konkretnih stvari koje se spominju u mailovima i, posebno interesantno, izgradnja na Srđu, iznad Dubrovnika, ako tko ne zna gdje je to na karti svijeta.

Mailovi otkrivaju da je postupak oko Srđa bio nezakonit jer je sve bilo unaprijed dogovoreno od strane političkih struktura, a koje nisu za to bile ovlaštene. Ukratko, onaj referendum oko izgradnje na Srđu je poništen iako se svi ti koju su silom političke moći poništili tzv. demokratsku volju na referendumu, istovremeno zaklinju u demokraciju i nadglasavanje. I ne samo da se zaklinju, nego su oni sami i takve zakone napravili da promoviraju tu demokraciju pa su sad sami svoje poništili tim evidentnim bezakonjem.

Da službe i mediji rade, da analiziraju, onda bi bila provedena istraga zbog objavljenih mailova. Istraživalo bi se tko je to bio sa druge strane mailova u kojima se spominje slučaj na Srđu i što je napravljeno za koga kršeći zakone. Analitike nema, nema istrage. Nema onda ni države, nego samo kolonije.

A nije ništa bolja ni ta globalna analitika, ta centralna inteligencijska agencija, kako se sama naziva. No, kako mogu biti centralni kad su odvojeni od Jednog koji je centar svega? Njihov centar je pomaknut pa je tako pomaknuta i njihova analitika koju ni sve naprave svijeta kojih se domisle ne može uzdići od niskosti. Wikileaks mailovi i to su otkrili da svijet vidi. Da bi se oholi uzdigli trebaju se srcima pokloniti Ljubavi, a toga nema za kupiti, to se ne može napraviti. Ljubav se ne trži, niti ne kupuje, lijepo pjesma pjeva. Zato će biti oboreni, kako je to i pisano da bude onima koji se uzvisuju.

To bi bio krajnji analitički zaključak ISSA-e uz napomenu da ne treba očajavati i paničariti, sve je pod kontrolom, a Republika Peščenica je zato sada tu da kroz ISSA-u vodi analitiku i kroji politiku.

ISSA sve upućuje na analitiku svojih srca, jedino tako može se do spasa…

Marko Francišković

Komentari

komentara