Imamo masu političara, većinom još iz prošlog sistema kojeg je cijela Europa odbacila pa čak i zabranila njegovo djelovanje. Radi se o `anti-hrvatima´ ili kako se sami vole nazivati „anti-fašisti“. Pod krikom anti-fašizma oni se vole skrivati kako ne bi odgovarali za zločine koje je učinila upravo komunistička partija od 1945.pa sve do 1995.god.

No, ostavimo sada na stranu povijest (ali ne zaboravljajući nikada na taj dio Hrvatske povijesti) i pogledajmo kako se još i dan-danas pod tobožnjom brigom za Hrvatsku koći, prolongira, odugovlači s projektima koji su i te kako zanimljivi i strateški potrebni Hrvatskoj.
Tako se u `80-tim godinama odugovlačilo s Američkom investicijom na Krku i to tako dugo dok Amerikanci nisu digli ruke od investicije u Hrvatskoj (a pošto se tu radilo o naftnim postrojenjima koja se trebala dovoziti brodovima) ta investicija se nije dala preseliti u Srbiju kao što su se sve veče i velike investicije odvijale samo u Srbiji.
Danas, u vrijeme slobodnih investicija pogotovo kad se radi o strateškoj investiciji potrebnim i našim susjedima, tzv. „investicija triju mora“ kod koje je jedan LNG-terminal već izgrađen u Poljskoj. Poljska uvozi najveći dio plina iz Rusije, a u želji za smanjenjem ovisnosti o tom izvoru plina, sagradila je terminal za LNG u Świnoujściu i planira izgraditi plinovod do norveških plinskih polja. Tako bi prestala biti ovisna o Rusima.
I mi smo u tom planu investicija s LNG-terminalom, plutajućem kako bi izbjegli biti ovisni o plinu iz Rusije jer ne smijemo zaboraviti kako nas je Južni tok obišao na preporuku i inzistiranje Srbije pa se premjestio taj plinovod u Vojvodinu i dalje u Mađarsku. Na takav način mi bi imali vlastiti plin iz Panonije (Molve, Međimurje, .. ), imali bi plin ruski plin iz Mađarske a izgradnjom LNG-terminala bi imali arapski ali i svjetski plin.
Tako se sada Primorsko-goranska županija ne slaže s pokretanjem tog plutajućeg terminala čekajući i stavljajući na razmatranje ekološku, ekonomsko i estetsko prihvatljivost tog projekta.
Župan Zlatko Komadina kaže da nisu za novi projekt.
Sad vratimo dio povijesti, nikada ni jednom komunisti u komunizmu nije smetala koksara, nije im smetala ni INA-terminal koji se sa svojim starim dimovodima nisu uklapale ni ekološki, ni ekonomski a najmanje u estetskom smislu. Sve su to radili kako bi trovali Riječane, čak su koksaru smjestili u Bakarski zaljev.
Ali sada bi SDP kočio novi, napredni LNG-terminal jer je to izuzetno važno za Hrvatsku neovisnost. Isto kao što im ne bi smetalo da se u Plominu izgradi veća termo-elektrana i to još na ugljen umjesto na plin.

Zašto opet takvi koće Hrvatsku?

Drugi slučaj aktivnosti onih kojima smeta Hrvatska pa organiziraju svoje djelovanje pod krinkom `brige za nešto i/ili nečije´ a datum i mjesto organizacije je na dan kad cijela Hrvatska odaje počast svim palim za Domovinu i to u neposrednoj blizini spomen-ploče svim poginulim Međimurskim policajcima.
Neka urbana gerila (ili bolje rečeno urbane gorile !) organizira u Čakovcu 18.studenog prosvjed za Perivoj Zrinskih.
Ti tzv. aktivisti se nisu bunili kad su komunisti htjeli srušiti spomenik Zrinskima (jer ih je orao podsjećao na fašizam a i svaki Hrvatsko-povijesni spomenik im je bou u oči !), nisu se ni bunili kad se Perivoj Zrinski zapuštao, ni kad su se događale kriminalne aktivnosti i napadi na starce, djecu, .. pa čak ni kad se rušilo staro drveće.
Ali su se sada od jedan puta sjetili smetati Međimurcima na dan kad su i Međimurski Branitelji dali svoj život za Hrvatsku !
Ako uzmemo tu taktiku u kojoj nas oni stari komunisti i današnji anti-hrvati uvijek `upozoravaju´ da nam je za sve kriva nova Hrvatska vlada i kad glume „zabrinute političare“ možemo sigurno zaključiti tko nam je kriv za sva stradanja Hrvata. Od 1945 do dana današnjeg, kad oni još ne odustaju na uništavanju Hrvatske, kočenju sveg naprednog, izgradnju i time zapošljavanju mladih a i starih Hrvata, poboljšanju standarda, .. .. ! A primjera ima još.

Komentari

komentara