Velika je vjerojatnost da Vatikan nije u potpunosti otkrio sadržaj treće fatimske tajne.
Netko bi mogao biti sablažnjen: kako je moguće da bi papa Ratzinger takvo što prešutio? A što ako se radi o nečemu prestrašnom? Objava takvog proroštava ne bi donijela ništa dobro čovječanstvu, osim što bi podgrijavala strah i fatalizam.
Duhovne interpretacije je i dalje je otvorena  i aktualna.  Ona je poruka uronjena u ljudsku stvarnost, u dramu i tamu čovjekove egzistencije, kao baklja koja osvjetljuje put do dna utrobe, u samo podzemlje ljudskih stranputica, nadanja i strahova.

 

NAPOMENA:

Za ovaj su tekst korišteni provjereni izvori koje je napisala sama sestra Lucia dos Santos kojoj se Gospa ukazala u Fatimi. Dapače, knjige u kojima su ta svjedočanstva tiskana, sestra Lucia je pregledala i ispravila njihove nedostatke.

Lucia de Jesus dos Santos

Prijevod dijela teksta:

…Biskupi, Svećenici, Redovnici i Redovnice, uspinjali su se na strmu planinu, na čijem je vrhu bio Križ od grubo obrađenih trupaca, poput hrasta plutnjaka s korom. Prije nego što je dospio onamo, Sveti je Otac prošao kroz veliki grad napola u ruševinama. Napola se tresući, isprekidanim korakom, pod dojmom boli i žalosti, molio je za duše leševa koje je sreo putem. Došavši na vrh planine, dok je klečao na koljenima kod podnožja velikog Križa, ubila ga je skupina vojnika koja je ispalila metke na njega. I na isti način ondje su umrli jedan za drugim Biskupi, Svećenici, Redovnici i Redovnice, i razni laici različitih staleža i položaja.

 

Tu je tajnu sestra Lucia dos Santos zapisala još davne 1944. godine, kad je bila teško bolesna i mislila da će umrijeti. Da tajna ne bi bila izgubljena u slučaju da ona umre, biskup od Leirije ju je zamolio da je napiše na papir. Ona je oklijevala, s obzirom da joj je Gospa bila rekla da ne otkriva tu tajnu. Ipak, na biskupovu direktnu zapovijed i s Gospinim dopuštenjem zapisala je tajnu.

 

  • Metak koji je promašio Papino srce stoji danas kao mistični dragulj u Gospinoj kruni u fatimskom svetištu. To je zrno koje zna tajnu, kao što je vjerojatno znao i mudri Karol, i ponio je sa sobom u svoj nebeski stan. Nije nas htio uznemiravati time, niti od toga praviti senzaciju.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

Pripremili: Krugoval Domovina

Komentari

komentara