Roman Leljak se pita kao i mnogi ljudi u Hrvatskoj, zašto ne preuzimamo kosti koje su iskopane u sloveniji. Razlog je prilično jednostavan, nakon prevrata komunisti su preorali sva groblja Hrvatskih vojnika iz oba svjetska rata i uklonili svaki Hrvatski grb zatrvši i najmanji trag spomena Hrvatske.

Po civilizacijskim običajima povratkom kostiju i njihovom dostojnom sahranom obitelji bi sasvim logično na nadgrobne ploče stavljale slike Hrvatskih vojnika i grb države za koju se borio. Za obići vojna groblja po svijetu dovoljno je malo pretraživanja po internetu pa ćemo vidjeti što je počast vojniku i civilizacijski doseg…nama još dalek. Na njemačkim vojnim grobljima postoje čak i putokazi za posjećenije grobove, jer civilizirani narodi odaju počast svom vojniku bez razlike je li pao u izgubljenom ili dobivenom ratu.

Koliko je još uvijek duboko ukorijenjena ta ateistička, jugokomunistička banda u samom vrhu našeg društva vidimo upravo po odnosu institucija prema posmrtnim ostacima nečijih najmilijih. Naš civilizacijski doseg je izgleda groblje pasa, dok standardiziranih vojnih groblja nemamo, a samo u posljednja tri rata preko milijun Hrvata je poginulo s Hrvatskim obilježjem. Podvali nam politika muda pod bubrege i nakon ovog rata, dobije vojnik besplatno grobno mjesto, zastavu i počasni plotun, a kad mu obitelj dogodine dolazi na grob treba im GPS. Sve su učinili oni koju Hrvatsku nikad nisu htjeli da nemamo groblja Hrvatskog vojnika, jer uz nas iz Domovinskog, tu pripadaju i oni iz prvog i drugog svjetskog rata.

 

Komentari

komentara