„Nisu istiniti navodi da policija u Borovom Selu i Trpinji čuva ‘četnićke spomenike’ nego sprječavanja protupravno ponašanje”, poručuju iz vukovarsko-srijemske policije.

Odgovor je to na medijske napise da na vukovarskom području već danima čuvaju  spomenik ratnom zločincu Vukašinu Šoškočaninu i spomenik četnicima u Trpinji.
Ističu kako njezine pojačane aktivnosti nisu posvećene zaštiti određenih obilježja i spomenika, već sprječavanju protupravnih ponašanja.
Vezano za medijske napise o aktivnostima policije na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske kako policija u Borovom Selu i Trpinji provodi zaštitu određenih obilježja i spomenika, izvješćujemo javnost kako policija povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. obavlja sveobuhvatne pripremne i potrebne sigurnosne mjere s ciljem očuvanja javnog reda i mira te zaštite ljudi i imovine na širem području policijske uprave.
Nisu istiniti navodi kako je policija u Borovom Selu i Trpinji usredotočena na zaštitu konkretnih obilježja i spomenika već se provode pojačane aktivnosti na cjelokupnom području policijske uprave s ciljem sprječavanja protupravnih ponašanja. Zadaća je hrvatske policije da kroz osiguranje povoljnog stanja javnog reda i mira omogući dostojanstveno obilježavanje vukovarske obljetnice i spomen na vukovarske branitelje”.
Izvor: MAXportal

To je prejeftini komunistički način skrenuti pravu odgovornost od zadaće policije ! Hrvatska policija treba štititi Hrvatska obilježja, pogotovo one iz Domovinskog rata.

Nije ni u kom slučaju na njima da štite partizanska obilježja, četniče parole, spomenike zločinaca prema Hrvatima kad s druge strane privode Hrvatsku omladinu koji nose od Ustavnog suda priznate Hrvatske simbole, parole, nazive, .. !

Hrvatski pozdrav „Za Dom Spremni“ je od Ustavnog suda priznati natpis na HOS-ovom znaku dok su četnička obilježja u Hrvatskoj zabranjena, ako ne zbog drugoga već zbog počinjenih zločina prema Hrvatima i okupaciji Hrvatske!

Da ne spominjemo partizansko-komunistička obilježavanja poput crvene zvijezde, Jugoslavenske zastave, slike onog ratnog i poratnog zločinca, komunističkog terorista, masovnog ubojicu i diktatora Je.Beš.drugaTita.

Od takvih simbola nas ta `naša´ policija treba štititi a ne provoditi četničko-komunističku politiku uspostavljanja stare Yuge ili nove velike Srbije !

Uloga policije nije da provodi bilo koju ili čiju politiku. Nije njeno ni da odvodi Hrvate pošto to isto ne čini ni s četnicima (koji bi trebali biti zabranjeni kod nas isto kao i komunisti, Jugoslaveni, ..!). Do sada nisu priveli ili odveli, ili odstranili ni jednog četnika, neprijatelja svega Hrvatskoga, ali jesu odveli, kaznili [iako policija nije pravosuđe !], branili i zabranili nekim Hrvatima.

I čemu onda tako plitke isprike, nije čak ni isprika, jer isprikom bi priznali da nisu na našoj strani, strani koja im osigurava mjesečne plaće.

Nije baš da su svi policajci anti-hrvatski nastrojeni, ali i jedan anti-hrvatski policajac je dva pre više. Taj policajac, i ministar policije.

Komentari

komentara