Pupovčeva “humanitarka” Milka Lovrić, inače Veljunka, koja je izbacila na ulicu deveteročlanu obitelj Hrvatskog Branitelja Mirka Dukića otevši mu stan bez i jedne kune, dobila je stan u Srbiji,kao “RATNA UDOVICA PALOG BORCA” – evo link, http://m.soinfo.org/…/Dodeljeni-stanovi-ratnim-i-vojnim-in…/

a niže je tekst skinut sa stranice srpskog ministarstva

“Dodeljeni stanovi ratnim i vojnim invalidima

Tri porodice ratnih i vojnih invalida i poginulih u ratovima devedesetih dobili su danas ključeve svojih novih stanova.

Jovanka Končar i Milka Lovrić, kao članovi porodica palih boraca, te Ðuro Pešut, kao ratni vojni invalid danas su dobili ključeve od stanova. Ugovori o dodeli stanova potpisani su u prisustvu gradonačelnika Sombora Nemanje Delića, člana Gradskog veća dr Lazara Račića i Sava Paunovića, predsednika Udruženja ratnih vojnih invalida i predsednika prvostepene komisije da dodelu stanova Ministarstva za rad i socijalnu politiku. – Kada se radi o porodicama poginulih boraca onda rešavanje stambenog pitanja predstavlja simboličnu nadoknadu za gubitak koji su pretrpeli i mogućnost dostojanstvenih uslova za život. Savo Paunović se zahvalio Gradu Somboru na pruženoj pomoći u obezbeđivanju stanova za porodice palih boraca i ratnih i vojnih invalida. Zgrada u koju su useljene tri porodice izgrađena je u naselju Goge, u ulici 7. Vojvođanske udarne brigade.”

Izvor: Nada Landeka

 

Hrvate bacaju iz stanova, iz Sabora, iz firmi, iz stranaka, ..  a s druge strane srbi mogu ćiniti sve i svašta. Oni su „nadljudi“ (Ubermenschen), fašisti koji smiju drugima raditi što žele. Smijeli su Hrvate ubijati, silovati, rastjerivati i istjerivati. Smiju oni odlučivati tko će biti ministar i zbog sitnice mu ne dozvoljavati zauzeti mjesto ministara, ili mogu izbaciti predsjednika najveće Hrvatske stranke pod maltene čudnim optužbama.

Oni smiju izbacivati Hrvate iz kuća, oni imau prava dobivati penzie iz 2.sv.rata i mirovine za neprijateljsko djelovane protiv Hrvatske, što mnogi Hrvatski Branitelji ne mogu ni slučano dobiti.

Oni dobivaju sva prava. Kao „nadnarod“.

Oni bi nama sudili. Za izmišljene ratne zločine iz 2.svj.rata, i za obranu svoje domovine što se u cijelom svijetu prizaje kao čast, ponos, patriotizam te kao takva se smatra i obavezom svakog građanina, a oni bi nama sudili. Dok nihovi ratni zločinci šetaju i cere se žrtvama u lice p herojskom gradu Vukovaru.

To se u normalnim uvjetima zove fašizam i genocid nad Hrvatskim narodom a mi dozvoljavamo njima da i dalje vrše takve zločine.

Dokle?

Do kada čemo dozvoljavati srbima da nas i dalje vrijeđaju, omalovažavaju, pljačkaju, optužuju, .. a mi njih mažemo zlatnim perima po guzici?

Ako oni dižu optužnice protiv naših časnih i heroskih generala po „zajedničkoj odgovornosti“ za ljude  koji su branili svoj dom zašto mi ne ukinemo aboliciju svim četnicima koji su vlastoručno ćinili zločine?

Jel` za to er su oni „nadnarod“?

Komentari

komentara