Neslužbeno, u Sarajevu danas živi više od 40 tisuća doseljenih Arapa

Poznavanje arapskog jezika danas u Sarajevu vrijedi suhog zlata jer, s obzirom na pravu invaziju Arapa na tu zemlju, uskoro bi mogao postati i drugi službeni jezik u BiH.

Šećući Baščaršijom imaš osjećaj kao da si u Saudijskom Rijadu ili u bilo kojoj Zaljevskoj zemlji u kojoj se provodi strogi šerijatski zakon. Gotovo sve Arapkinje nose burku ili nikab. I dok trgovci i ugostitelji svoje radnje prilagođavaju „novom stanovništvu glavnog grada BiH, Arapima“ , s druge strane kod mnogih Sarajlija takav prizor stvara nelagodu i strah te zabrinutost.

Teško ćete danas naći alkohol u kafići kojeg drži musliman, ako želite piti potražite kafiće vlasnika Srbina ili Hrvata jer u njihove kafiće Arapi ionako ne odlaze jer ih smatraju bogohulnicima i nečistima. Gotovo svi parkovi u Sarajevu koji su prije bili omiljena mjesta zaljubljenih i starijih ljudi, danas su postali arapska odmarališta u kojima arapske obitelji borave cijeli dan odmarajući se, ručajući te se čak i klanjaju.”

“Ne mogu to jednostavno shvatiti. Oni su došli kod nas ili kao turisti ili kao budući stanovnici. Oni se moraju prilagoditi nama a ne mi njima. Ne mogu vjerovati da država tako pasivno stoji i ništa ne čini. U Sarajevu ima desetina džamija koje su jedna pored druge , a oni se uporno klanjaju na ulici”, kazao je revoltirani Amir, student filozofije ističući da su valjda tu došli da nam pokažu kao smo mi loši muslimani a oni dobri. “

Najveći problem je što nitko ne zna tko ulazi a tko izlazi iz zemlje te koliko je broj Arapa koji su pokupovali nekretnine.  Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili, u Sarajevu danas živi više od 40 tisuća Arapa koji su nedavno doselili iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, a najviše iz Kuvajta, njih oko 14 tisuća.

Svi bošnjački političari i vjerski poglavari sretno i zadovoljno pozdravljaju veliki broj Arapa nadajući se da će jednog dana postati i državljani BiH Josip je 35-godišnji srednjoškolski profesor kojeg smo sreli ispred sarajevske katedrale. “Bojimo se, i to iskreno, tako se nisam bojao za sebe i obitelj ni za vrijeme rata. Zaista nemam ništa protiv muslimanske vjere. Odrastao sam sa svojim prijateljima muslimanima. Sve je bilo dobro. Ovo što se danas događa u Sarajevu nije normalno. Vjerujte mi da tu ima žena u burkama i muškaraca s velikim bradama više nego u Saudijskoj Arabiji”, kazao je Josip ističući kako će njihov masovni dolazak dodatno radikalizirati muslimane u BiH. “ Ono što najviše zabrinjava, a na što sigurnosne službe BiH ne obraćaju pažnju, jest da većina Arapa koje smo sreli u Sarajevu za zvuk mobitela imaju namještenu melodiju ISIL-ove pjesme. (VL)

Komentari

komentara