“Izgledalo je grozno. Za vrijeme ručka u restoran je upalo šest do desetak mladića, svih redom maskiranih, s očima punim mržnje, rukama punim raznih predmeta. Čim su ugledali Brunu za stolom, okomili su se na njega, srušili ga i počeli ga udarati svime. Spasio se podizanjem ruku iznad glave, i ruke su mu sve izudarane, no one su ublažile neke udarce koji su mogli dovesti i do njegove smrti.”

Je li ovo po vama pokušaj ubojstva?

“Apsolutno, oni su došli s namjerom da ga povrijede i s obzirom na predmete u rukama, intenzitet napada i bezobzirnost, oni su svakako došli s namjerom da ubiju Brunu Marića.”

Je li točno da ste uspjeli svladati jednog napadača i predati ga policiji?

“Tako je, jedan napadač je zadržan i predan policiji.”


Split je grad u kojem se on ne osjeća sigurno, a ne osjeća se sigurno barem od momenta kada je nakon jedne utakmice Dinama i Hajduka tadašnji funkcioner Hajduka Ljubo Pavasović zaprijetio Bruni da neće živ napustiti Split. 

Što mislite tko stoji iza napada?

“Samo sam htio iskoristiti priliku da kažem da ova mržnja u očima mladih ljudi nije slučajna. Po meni, ta je mržnja bildana od bivše uprave Hajduka na čelu s Marinom Brbićem i Pavasovićem. Nije normalno s tog mjesta koje je on tada obnašao pozivati na smrt i linč nogometnog suca, a imali su i pomoć u radu vaših kolega novinara, neki mediji ne zaslužuju da izlaze. Da sam ja nadležan ministar, ja bi zabranio neke medije.”
Iz Splita se u RTL i NOVU uživo javio odvjetnik Brune Marića, Vladimir Gredelj, koji je bio svjedok napada.

Više na: http://narod.hr/sport/video-jesu-li-mediji-odgovorni-bezobzirni-napad-nogometnog-suca-brunu-marica-da-li-to-klasicni-pokusaj-ubojstva


http://direktno.hr/en/2014/sport/63877/Mari%C4%87-na-Hitnoj-u-pratnji-policajca-poslao-poruku-novinaru-S-Dalmacije.htm

Komentari

komentara