Od kud im ta ideja, ne znam. Ali ja kažem da Hrvatski narod nije umoran, jer Hrvatski narod nije skrivao, tajio, zabranjivao UVID u te spise koji će otkriti tko je bio tko u tom zločinačkom komunističkom režimu, već naprotiv.

Mene i te kako zanima tko je sve imao udjela i s kojim opravdanjem zatvaranje mojeg obrta. Ma da znam prvog krivca, zanimaju me i ostali umiješani u taj neljudski čin uništenja životnog sna jednom Hrvatskom mladiću. Isto tako mislim i o masi Hrvatskih građana, kojima je uništen život, bilo za to što nisu dobili `dopuštenje` mjesnih sekretara partije za izučavanje svog zanata jer je netko iz obitelji bio pre više Hrvat ili čisto za to jer se nije svidio sekretaru ili kojem drugom partijcu. Ili zašto su se maltretirali oni koji su htjeli izučiti zvanje u rimo-katoličkim redovima, ili samo za to što su odlazili na misu.

Za to, mene nije umorila igra oko otvaranja arhiva, već me i te kako zamara pokušaj i nakon 26 godina da se isti ne otvori!

I od kud „ideja“ vodstvu SDP-a da narod ne želi vidjeti istinu?

A ako nekoga ne zanima svoj „životo(s)pis“ iz vremena komunizma, ne treba ga pogledati. Ali zbog tih nekoliko ne smije se zabranjivati većini Hrvata da uvide tko ih je maltretirao za vrijeme diktature.

Otvaranje arhive i uvid svakog građanina u svoje akte je prvi korak ka demokraciji. Znači, mi kasnimo s prvim korakom 26 godina, a to znači da nam „partija“ još uvijek laže da smo mi u `demokratiji´.

KRUGOVAL DOMOVINA

Komentari

komentara