Nakon nekoliko dana ”igre živaca” slovenske i Hrvatske policije, Slovenija diže ulog i dovodi do zuba naoružanu ratnu topovnjaču Triglav.

U nedjelju poslijepodne, nešto prije 17 sati, iz savudrijske luke ribari su promatrali slovenski ratni brod Triglav kako plovi prema tršćanskom zaljevu i uplovljava u koparsku luku. Slovenska ratna flota osim Triglava s brojem 11 ima još jedan suvremeni ratni brod, Ankaran.

Slovenci su se prije sedam godina dokopali dobrano naoružanog 50-metarskog ratnog broda tako što su ga kupili od Rusa za 50 milijuna dolara iskoristivši tako slovenski dio naslijeđenog klirinškog duga bivšeg Sovjetskog Saveza prema bivšoj Jugoslaviji, piše 24 sata.

Nesmetana plovidba slovenskog do zuba naoružanog vojnog broda u zaleđu Savudrijske vale i naših policijskih snaga na moru, zapravo su samo još jedan od dokaza kako su Slovenci i do sada su mogli, a i sada mogu, neovisno o prošlotjednoj arbitraži, nesmetano uplovljavati i isplovljavati iz svojih luka kroz hrvatske teritorijalne vode.

Prolaz Triglava iz međunarodnih voda u luku Kopar samo je još jedan dokaz pomno planiranih slovenskih manevara

Komentari

komentara