Općinski sud u Puli proglasio je danas psa Medu iz Peroja krivim zbog preglasnog lajanja!?

Četveronožni ljubimac kriv je za preveliku buku u susjedstvu, a njegov vlasnik Anton Šimonović mora ga premjestiti na drugu lokaciju kako ne bi smetao susjedi koja se tužila.

Šimonović tvrdi kako je njegova susjeda odbila postavljanje mjerača buke na svoju kuću, koji bi otkrili koliko glasno Medo doista laje.

Upravo zbog toga Anton je ogorčen odlukom suda.

“Presuđeno je sve po onome što je moja susjeda Veselka Vukotić tražila, a sve to bez dokaza. Da se mjerila buka i da je ispalo da je Medo previše glasan, razumio bih, ali ovako je to presuđeno napamet. Rasplakao sam se na izlasku sa suda, jer sam se osjećao nemoćno”, rekao je Anton.

“S odvjetnikom sam se dogovorio da ćemo se žaliti. Rekao mi je da do pravomoćnosti presude ne moram ništa mijenjati i da Medo može ostati na istom mjestu kao i do sad. Ne želim ni razmišljati o tome što će se dogoditi ako sud potvrdi ovu odluku i ako budem morao preseliti Medu. Njemu ionako teško pada što mora noći provoditi u kući, a bojim se kako će mu biti ako se još više odvoji od mene”, dodao je.

Sud je odbio zahtjev tužiteljstva za odštetom. Šimonovićeva susjeda Veselka Vukotić zbog duševnih je bolova izazvanih Medinim lajanjem potraživala 10.500 kuna.

Komentari

komentara