“Slovenija – najveće neobilježeno stratište u Europi – samo oko Maribora, Julijskoj krajini i Maceljskoj gori ima 20 Srebrenica”, naglasio je neovisni saborski zastupnik general Željko Glasnović na društvenoj mreži nakon pogreba i komemoracije žrtava komunističkih zločina ekshumiranih iz stratišta Huda Jama u Mariboru.

“Trag kostiju žrtava Jugo-komunizma proteže se od Austrije do bugarske granice.

Bez pravde i istine pomirenje je iluzija.

Knin je oslobođen, Zagreb je još pod okupacijom”, upozorio je general Glasnović.

zeljko_glasnovic_tezno_huda_jama_2016001

Javnim pogrebom posmrtnih ostataka dosad ekshumiranih žrtava partizanskog zločina iz Hude Jame, njih 778, među kojima su i stotine Hrvata dovršen je proces prijenosa njihovih tijela iz stratišta u obilježenu grobnicu. Na pogrebu su govorili slovenski predsjednik Borut Pahor, predstavnik obitelji stradalih u Hudoj Jami Peter Sušnik, te predstavnici Katoličke crkve u Sloveniji i Hrvatskoj.

Simboličkom spuštanju lijesa u grobnicu kojim je dovršen pogreb su prisustvovali hrvatski premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov, ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier, potpredsjednici Sabora Milijan Brkić i akademik Željko Reiner, kao i više saborskih zastupnika.

Prilog možete pogledati OVDJE

Izvor: Narod.hr

 

 

Komentari

komentara